Rulada de carne tocata

de DanMonica in Porc, 3 Mai 2012 | 31204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 750 gr carne tocata de porc
  • - 2-3 ardei copti
  • - 1 ceapa mare
  • - 1/2 conserva de ciuperci
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 2 cartofi
  • - 2 felii de paine (franzela)
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 legatura de patrunjel
  • - 1 ou crud
  • - 2-3 oua fierte
  • - carnaciori
  • - sare
  • - piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne tocata:

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. 

Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele. Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata. Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. 

In poze cantitatile sunt dublate pentru ca am facut 2 rulade.

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.   Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.  

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute.     

Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.  

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.  

Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

24.08.2012, 22:13

wow, ce rulada am descoperit aici

deyutzky 1

17.12.2012, 11:53

minunata

babi5 1

20.08.2013, 06:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne la cuptor